m/s till km/h

Foto, m:s till km:hVissa uppgifter är svårare än andra, har jag märkt under mina år som lärare. Att omvandla m/s till km/h är en sådan uppgift.

Detta har jag försökt råda bot på genom att göra en uppgift som handlar om elevernas eget område. Uppgiften finns under fliken MA, åk 8 på min hemsida www.andersenstrom.com (filen var för stor för att ladda upp här). Här ovan kan ni se ett foto av en elevs redovisning av uppgiften.

I dokumentet har jag infogat en formel för att omvandla m/s till km/h. Elevernas ansiktsuttryck ,när rutan under km/h automatiskt fylls i, fantastiskt!

Vi avslutade lektionen med att diskutera varför man multiplicerar m/s med 3,6. Vilka förmågor tycker ni att eleven uppfyllde?

Var rädda om er!

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadress publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
*